FAQ

Hvordan unngå mest mulig smerte ved Brazilian-voksing?

Det er flere forberedelser man kan gjøre selv for å lindre smerte ved voksing. Det beste er å ha en god rutine på dine voks avtaler. Brazilian waxing er en behandling som de fleste gjør hver 4. uke. Da blir det mye enklere å få utført voksingen siden hårrøttene ikke sitter så godt under i huden.

Du kan og..
1-Smøre deg inn med en bodylotion kvelden i forveien hvis du har tørr hud.

2-Stusse hår nedentil slik at de er ca 1-1,5 cm. Pass på at det ikke blir for kort, da kan det hende at voksen ikke får god nok tak i håret.

3-Ta en ibux og paracet sammen en halvtime før.

4-Skal du vokse deg for førte gang eller bare veldig lenge siden og barbert i mellomtiden? Anbefaler vi bedøvelses krem hvis man er sensitiv for smerte. Ta turen til oss 30 min før behandlingen for påføring hvis du ønsker dette.

Er det noe poeng å ta smertestillende før man kommer? Det har jeg lest en plass.

Ja, for de som gruer seg til en behandling vil jeg absolutt si at det er bedre med bedøvende krem før voksing. Grunnen er at bedøvelses kremen og smertestillende midler roer ned nervecellene i underhuden og området føles mer “numment”. Dette gjør det lettere å gjennomføre en brazilian voksing. NB!! Alkohol er ikke å anbefale da det gjør at hårene vanskeligere lar seg fjerne og resultatet blir ikke like bra.

Hva skal man se etter i en salong som utfører Brazilian-voksing?( Hygiene, dipping av spatel i samme voks, rene håndklær, desinfeksjon av pinsetter)

Man bør absolutt gjøre ordentlig research før man bestemmer seg for hvor man vil gå. Sjekk ut anbefalinger på nett. Spør venninner som vokser seg, hvor de går og om hva de syntes om salongens hygiene. Spør salongen før du bestiller timen din om hvordan forhåndsregler de har i forhold til double dipping og rene pinsetter. Kommer du inn og ser at håndkleet er skittent bør man si ifra. Gi tilbakemelding. Viktig slik at salongen og kan skjerpe seg hvis det er noe å de kan gjøre bedre for deg. Fint hvis det er godt arbeidslys inne i vokserommet. Mange har erfart at det er litt dempet belysning for atmosfæren sin skyld, men når kunden kommer hjem er det veldig kjedelig å finne en del hår igjen. Etter behandlingen bruk anti-bac gelè eller serviett.

images_084 image

Hvilke forberedelser bør man ta før man vokser? (Nydusjet, uten bodylotion)

Det er veldig hyggelig både for deg selv og terapeuten om man har “ordnet” seg nedentil før en behandling. I salongen er det muligheter for å forberede seg til behandlingen inne på rommet hvis man f.eks. kommer rett etter jobb eller skole. Spør din terapeut og hun vil kunne tilby deg våtservietter, anti-bac, såpe, håndklær og kremer. Viktig at man ikke smører seg inn med fete kremer fra parfymerier da voksen vil ha problemer med å få tak på hårene og det blir vanskelig å epilere ordentlig. Har du tørr hud vil terapeuten gjøre de nødvendige forberedelsene slik at voksingen blir skånsom.

Hva kjennetegner en dyktig terapeut? (hvordan beroliger hun en “nybegynner”, kommer med råd)

Intimvoksing er en meget sensitiv behandling og det er veldig viktig at waxologisten har lang erfaring. De fleste har jo hørt litt av venner og dems opplevelser eller fulgt med “Sex in the City” episodene på TV eller Googlet om brazilian waxing på nett før de kommer til en behandling selv. Man gjør seg mange tanker og “gruer” seg litt. Terapeutene har erfaring med slike situasjoner og som en god start får man god kontakt med den personen som skal vokse deg. Inne i kabinettet er det viktig at man føler seg komfortabel. Terapeuten forklarer hvordan voksingen foregår og viser deg enkle pusteteknikker for å roe ned kropp og sinn.

Litt informasjon om voksing og hva det er, og hvor finere det blir enn barbering, se kort du mottar etter behandling om råd før og etter voksing. Hjemme produkter, lønner seg å kjøpe med ved førstegangs voksing. Voksingen blir enklere for hver gang du vokser deg og da er det ikke så farlig lenger. NB: Får du en følelse av at terapeuten ikke har gjort dette lenge og ikke har den erfaringen du ønsker, er det lov å trekke seg uten å betale. En dyktig terapeut har minst 2-4 års erfaring på brazilian voksing og skal ha drevet med dette kontinuerlig.

Hvilke kvinner er det som kommer og får vokset i Brazillian-stil? Og er det noen aldersforskjeller?

Brazilian har blitt veldig populært. Vi har kunder i alle aldre, både studenter og godt voksne kvinner som ønsker å vokse seg. De litt yngre vokser seg gjerne fordi de ønsker å ta bort alt hår nedentil. De syntes det er så kjedelig med høvelen fordi de får så mye inngrodde hår og huden blir sår. Kjedelig også når hårene vokser så fort ut og tuppene blir som “skjeggstubber”. “Alle venninnene mine gjør dette” og er fornøyde og da vil gjerne andre og prøve. Godt voksne damer bruker som regel ikke å ta alt, de lar være å vokse hår på forsiden og tar bort resten på kjønnsleppene og baksiden. Følelsen av velvære er viktig, det å  føle seg bra og velstelt. Noen ønsker kanskje bare å prøve noe nytt. Felles for alle er bikini sesongen…da er det stor pågang og hår må bort før man skal på stranden, her er det viktig at hår ikke syntes utenfor bikinikanten, pass på og bak når du skal for eksempel bøye deg ned for å ta opp en krem! Voks baksiden.

Hvilken type voks er vanligst å bruke? Og finnes det voks får ømfintlig/allergisk hud?

Man har 2 voks typer som er vanlige å bruke i dag. Hardvoks og stripsvoks. Med stripsvoks bruker man papir for å ta bort hår og stripsvoksen er litt tøffere mot huden enn hardvoks. Voks med innhold av rose, kamomille, azulen eller lavendel er voks typer for er laget for sensitiv hud. De nyere voks typene på markedet er 100% syntetiske og er best egnet til voksing av folk med allergier eller eksem. Men her er forberedelsene fra terapeuten før voksingen og ferdighetene med å fjerne voksen fra huden som er viktig. Huden må strammes så ikke det oppstår skader som for eksempel blodutredelser.

Hvor langt bør håret være før du vokser?

Ved 1.gang er det greit om man har mellom 5mm og 1 cm. Dette er fordi at man skal kunne vokse ut hårene ordentlig med røttene og ikke bare kutte de av på overflaten. Hvis dette er gjort riktig skal det ikke ha vokst ut så mye hår når du kommer tilbake etter 3-4 uker. Hår som er barbert og ligger rett under i huden kan ikke voksen ta tak i. Disse hårene vil komme ut om et døgn eller to. Disse hårene er fremdeles stive siden de ikke er blitt tatt med voks og de vokses bort ved neste behandling. Man trenger ca. 2 voksinger før det blir bra når man har barbert tidligere. Om man vanligvis ikke barberer så ikke barber før voksing.

Hvordan etterbehandler du hjemme?

Hjemme produkter er viktig å bruke når man vokser seg regelmessig. Du får anbefalt produkter av terapeuten, en fuktighetskrem og en skrubb som man kjøper med seg. Bruk intimkrem som gjerne inneholder godt med fuktighet hver gang etter dusj foran og bak. Peeling er og viktig å bruke to ganger i uken der nede. Gjerne med AHA syre slik at man får renset ordentlig. Kviser, irritasjoner og inngrodde hår blir fortere borte.

Fil 02.01.2018, 13 08 12

Hvem bør ikke ta en Brazilian?

Personer som er veldig redd og ikke tåler å kjenne smerte bør tenke seg nøye om før de eventuelt gjør dette. Hvis man har mye forstyrrelser hormonelt eller går på en sterk kur i forbindelse med acne behandling eller andre medisinske midler, vil jeg da helst anbefale om å ta brazilian etter medisinkuren. De som bruker kjemisk peeling eller sterke serumer med syrer som AHA, glycol og fuktsyrer o.l. i ansikt bør heller ikke vokse seg i den perioden de tar en innvortes kur eller vokse seg i ansiktet. Etter fødsel ventes det i 2 mnd. Ved operasjon ventes det ca. 2-3 mnd. før man kan vokse forsiktig over arr.

Hvordan unngår man inngrodde hår?

Inngrodde hår kan man vanskelig unngå 100%, men man kan redusere mye av irritasjonen ved å gjøre følgende som forklart på etterbehandlings råd/kort du mottar i salongen. Husk ingen peeling med syre uten at man påfører en fuktighetskrem etterpå. Tørr hudoverflate gir ikke de fine tynne hårene mulighet til å komme seg opp til hudoverflaten og hårene stagnerer og gror gjerne bortover eller blir små røde irriterte prikker, dette liker vi ikke og begynner å pille det vekk og klemme ut med engang. Dette er forløperen til en ny byll som kan oppstå pga. bakterier som kommer ned i huden.

En byll kan ta alt fra 6 mnd. til 1 år før det er borte ikke klem ut men si ifra til terapeuten og hun vil hjelpe til med å ta det bort. Vi selger SASS Perfect skin concentrate med hoved ingredienser som syre. Reduserer inngrodde hår, sorte prikker og irritasjoner som oppstår ved intimhuden. Brukes som kur akkurat mot problemer som dette. Området blir mye finere og huden ser mye bedre ut. NB!! vær på vakt ved salonger som har lave priser hele året.

Dette er gjerne salonger som ikke har terapeuter med god nok erfaring på området. Har selv dessverre sett og hørt for mange historier av unge jenter som har blitt skadet der nede med blåmerker, blodutredelser og opprevet hud eller brannskader. Veldig synd dette, og at man får en slik opplevelse på en brazilian voksing. Går du regelmessig til voks behandling og du fremdeles har mye uønsket acne og inngrodde hår! Kanskje prøve å bytte voks type, eller salong? Tips til kunder: hardvoks er den voks behandlingen som reduserer risikoen for inngrodde hår og sårhet i hud best.

Hvordan blir håret når det vokser ut?

Hårene blir tynne og fine. Kroppen din lager helt nye hår når de har blitt vokset i riktig retning av terapeuten. Dette kjenner du ved at hårene er mykere enn vanlig når de vokser ut. Etterhvert kan det bli færre hår som kommer ut når man vokser seg regelmessig. Barberer man igjen, blir hårene stive og neste voksing vil da kjennes litt mer “smertefullt” enn vanlig.

Hvor lenge varer en behandling og når bør man komme tilbake?

Her kan det variere fra 5 min. til 30 min. Dette kommer veldig an på behandlingen, om det er en som kommer regelmessig og tar en brasiliansk eller om det er en ny kunde. Hvis kunden gruer seg veldig har vi bedøvende krem vi anbefaler å påføre 30 minutter før behandling.  Vanligvis pleier det å ta 15-20 min. med intim voksingen, da er alle hår borte. 5min. med voksing og inn og ut av kabinettet på kort tid ansees som en mindre bra voksing og terapeuten kan ikke ha gjort en skikkelig jobb og heller ikke gitt god informasjon om før og etterbehandling. Se etter selv og si ifra hvis det er noen hår igjen, ikke vær redd for å klage. Man kan sjekke dette enkelt ved å påføre talkum på området, da synes hår som er igjen lettere.

Og til slutt hva er de mest klare fordelene med den type voksing?

Helt klart på 1.plass er fordelene med at du ikke trenger å barbere hver dag og at det blir glatt og fint og at det ikke er noen stubber som irriterer. Ikke klør det i huden heller og man er glatt lenge og man trenger ikke tenke på å ta bort hår før etter 4 uker igjen. Huden ser bedre ut, færre sår og mindre irritert hud. Glattheten og velværet med at hårene er borte er en stor fordel med brazilian.

Slik fjerner du haret nedentil til bikinisesongen


Manzilian, bryst, mage, rygg & skulder

Pakkepris for manzilian, bryst, mage, rygg & skulder.
Vokser bort hår på forsiden, pung og rumpe.

Vi bruker hardvoks, voks uten bruk av strips. Hardvoks som er laget for mann gir bedre resultater, mindre inngrodde hår og mindre sårhet i huden.
Det tar lengre tid før hårene vokser ut igjen enn ved bruk av strips.

Manzilian, bryst & mage

Pakkepris for manzilian, bryst og mage.
Vokser bort hår på forsiden, pung og rumpe. Vi bruker hardvoks sensitiv voks uten bruk av strips.
Hardvoks for mann gir bedre resultater, mindre inngrodde hår og mindre sårhet i huden. Det tar lengre tid før hårene vokser ut igjen enn ved bruk av strips.

Shellac helg farge

Lakk som legges på den naturlige neglen og som hardnes med uv lys.
Lakken holder opp til 2-3 uker og skader ikke din egen negl.
Vi tilbyr fransk og hel farge.

Permanent Vippebøy inkl, farging av vipper og forming av bryn

Permanent vippebøy er en behandling som gjør at dine vipper får en fin kurve C som holder seg lenge.
Vi anbefaler å farge vippene før bøying av vippene.
Brynene vil bli formet etter det som passer ditt ansikt. Om du ønsker å farge brynene kommer det i tillegg.

Massasje nakke, rygg og skulder

En tradisjonell velvære massasje. Antistress og triggerpunkt massasje.
Kun for damer.

Massasje aromaterapi

Dette er en beroligende kropppsmassasje som varer i 70 minutter med eteriske oljer hvor vi masserer rygg, hele ben og armer, nakke og skulder.
En god behandling for å slappe av og få massert opp en vond rygg eller trette ben. Kun for damer.

iStock_000051511942_Full

Manzilian legger og lår

Pakkepris for voksing av Manzilian hvor vi vokser bort alt hår på forsiden, pung og bak samt legger og lår.
Vi bruker kun voks som er laget med tanke på Menns hud og hår for en mer skånsom behandling.
Mindre irritasjon i hud og mindre rødhet med kvalitetsvoks

Legger og lår mann

Pakkepris for voksing av legger og lår.

Voksing av bart

Holder lengre enn ved barbering og det tar ca. 10 dager før barten vokser ut.

Voksing av skjegg

Huden blir myk og glatt. Holder lengre enn ved barbering og det tar ca. 10 dager før skjegget vokser ut.

Pakkepris på voksing av bart og skjegg.

Brazilian, lår og legger

Pakkeprisen gjelder ikke for de som skal vokse brazilian for første gang.
Her bestiller du brazilian 1. gang og etterpå lår og legger.

Brazilian

Regelmessig voksing anbefales hver 4. eller 5. uke.
Sommertid hver 3. og 4. uke.
Vi fjerner alt av hår nedentil.

Hvis du ønsker å etterlate en stripe eller en trekant så si ifra til din terapeut.
Vi vokser med hardvoks, voksen uten bruk av strips. Resultatet er mindre inngrodde hår og
mindre sårhet i huden og hårene bruker lengre tid på å vokse ut igjen.

Anbefaler et hjemmeprodukt som du kan kjøpe hos oss, intimkrem som hjelper og beskytter huden med aloe vera gele og inneholder fruktsyrer som hindrer inngrodde hår. Brukes gjerne en gang om dagen.

Rygg og skuldre

Vi har voksen som er mindre smerteful for voksing av rygg og gir mindre irritasjoner i huden.

Nakkehår

Få bort piggette nakkehår med hardvoks sensitiv. Effektiv og skånsom voks.

Trimming av bryn

Vi skjærer, klipper og vokser bryn.

Kjemisk peeling

Behandlingen som renser huden effektivt i dybden og glatter ut ujevnheter. Som en dypt virkende ansiktspeeling er den svært god på å ta bort urenheter i huden. Behandlingen starter med en dobbel rens etterfulgt av pensling med kjemisk peeling. Peelingen har en effektiv virkning. Man blir lett rød men dette roes ned med en nøytraliserende serum. En velgjørende fukt boost maske og øyemaske føles godt. God skulder og nakkemassasje mens masken virker. Behandlingen gir en ekstra frisk glød i ansiktet som varer.  Anbefaler å ta denne behandlingen regelmessig i en periode som en kur på ca. 6-8 ganger for å glatte ut ujevnheter i ansiktet.

Du vil se gode resultater etter bare en behandling.
iStock_000051511942_Full

Dyprens, klassisk

En god rens av ansiktshuden etterfulgt av peeling, damp og utklemming. Terapeuten gir deg en hudanalyse.
Det blir utført en god ansiktsmassasje etterfulgt av en rensende maske og massasje av skulder og nakke.

Behandlingen kan kombineres med farging av vipper og bryn og forming av bryn.

Volum lash extension

Setter vipper tett sammen over hele kanten.

Vi finner den vippeformen som passer deg best.

Woman eye with beautiful makeup and long eyelashes. Mascara Brush. High quality image.

Fotpleie med Shellac

Fotpleie med peeling, tar enkelt bort død hud. Klipping og stell av negler etterfulgt av en god fotmassasje. Deretter lakker vi tær med shellac som sitter godt og varer opp til 3-4 uker.

Du kan ta på sko rett etter påføring av lakk.

Closeup photo of a beautiful female feet with red pedicure and white flower

Fotpleie med tålakk

Behandlingen starter med fotbad med pleiende ingredienser for tørre føtter.
Vi fjerner hard hud og filer jevnt over under fotsålen. Steller negler og klipper og filer.
Etterfulgt av fotmassasje. Inkl. i pris neglelakk på tær.

Shellac med hvit linje

Ønsker du franske fine negler med hvit linje til helgen eller til en ferie? da er dette behandlingen for deg.
En hybrid lakk som legges på den naturlige neglen og som hardnes med uv lys.
Lakken holder opp til 2 uker. Skader ikke din egen negl.

Manikyr klassisk

Klipping, filing og stell av neglebånd, pleiende negleserum og olje, håndmassasje med sheabutter håndkrem.
Avsluttes med valgfri lakk.

Closeup photo of a beautiful female hands with red nails isolated on white background

Farging av vipper og bryn og voks bryn

Vi farger dine vipper og bryn i den fargenyansen som passer best til deg.
Vi vokser bryn med en voks som er for sensitiv hud, man blir nesten ikke rød og alle små hår blir borte.

Med voks vil man få et lite “løft” på bryn som gjør at man får en ekstra fin look etter en slik behandling.
iStock_000060632954_Full

Permanent vippebøy

Permanent vippebøy er en behandling som gjør at dine vipper får en fin kurve som holder seg lenge.

Lash extension

Vi setter på vipper innimellom dine egne slik at de blir fyldige og fine.
Kan brukes mascara på vippene.

Permanent vippebøy inkl. farging av vipper

Permanent vippebøy er en behandling som gjør at dine vipper får en fin kurve som holder seg lenge.

Anbefales bl.a. før man skal på badeferie eller om man i en periode ikke ønsker å bruke mascara.

Farging og forming av bryn

Vi vokser bryn med en voks som er for sensitiv hud, man blir nesten ikke rød og alle små hår blir borte.

Med voks vil man få et lite “løft” på bryn som gjør at man får en ekstra fin look etter en slik behandling.

Farging bryn

Vi bruker farger med god pigmentering som sitter godt. Vår utvalg av farger for bryn er: Askebrun, lys brun, brun, grå, lys grå, sort, mørk brun, kastanjefarge.

Farging av vipper

Vi bruker farger med god pigmentering som sitter godt. Vårt utvalg i farger for vipper er: mørkebrunt, sort og blåsort.

Bedøvende krem

Vi tilbyr bedøvelse med samme virkning som produkter fra apoteket 4% lidokain og zylokain.
Prisen er pr. gang.

Kom 30 minutter før din behandling for påføring.
Reduserer smerte og nummer hudoverflaten slik at det blir enklere å gjennomføre en behandling med voks.

Brazilian student

Studentrabatt.

Fransk bikini, lår og legger

Pakkepris.

Bikini, lår, legger

Fransk bikini

Hår på innside og bakside blir ikke vokset.

Manzilian

Vokser bort hår på forsiden, pung og rumpe. Vi bruker kun mild hardvoks som er laget med tanke på menns sensitive hud for et bedre resultat. Tar lenger tid før hårene vokser ut igjen enn ved vanlig tradisjonell voksing.

Bikini

Voksing på ytterkantene og oversiden.

Bryst, mage mann

Lår

Ansikt

Voks av ansikt gjelder overleppe, kinn, hake og panne.

Hake

Ørene

Få bort skjenerende hår som vokser ved ørene.

Panne

Kinn

Bryn

Overleppe

Armhule

Halv arm

Armer

Mage

Rygg

Lår bakside

Lår innside

Rumpe eller korsrygg

Denne behandlingen kombineres gjerne med en brazilian eller manzilian.

Legger

Nesebor

Vokser bort alt av hår på innsiden av neseborene. Tar bort skjenerende hår.

Mindre smertefullt enn man forestiller seg.

Manzilian voksing av pung

Voksingen utføres med en mild voks som er laget med tanke på den sensitive huden på pung. Her kan man kombinere voksingen med bedøvelsesspray.

Manzilian kun baksiden

Vi vokser alt hår på innside baksiden men ønsker man å få vokset av seg hår på rumpen blir dette en ekstra kostnad.

Manzilian forsiden og pung

Her kan du si ifra om du ønsker at det skal være igjen en stripe eller trekant foran.

Manzilian forsiden

For de som ønsker å få bort hår kun på forsiden.

Manzilian pung og baksiden

Voks av pung og rumpe. Her blir alt hår på forsiden igjen.

Manzilian 1. gang

Vi bruker kun voks for laget for menns sensitive hud som samtidig er mild og effektiv på sterke hår.
Ønsker du å benytte deg av bedøvelseskrem før din behandling møt opp 30 min. før timen.

iStock_000019808205XLarge

Brazilian -1.gang inkl. bedøvelseskrem

Kom 30 min. før din behandling for påføring av bedøvelseskrem.
Kremen påføres inn mot huden i et tykt lag kun på forsiden, skal ikke smøres utover som en lotion.

Brazilian sensitiv hud

Denne behandlingen er for de som har eksem, psoriasis ol. Vi bruker en mildere type voks som tar hårene men som ikke legger seg fast på huden.

Brazilian gravid sensitiv

Her bruker vi den mest sensitive voksen som er laget for en forsiktig og skånsom voks opplevelse.

Brazilian, legger og armhule

Brazilian – express

Her bruker vi kombinasjonen av stripsvoks og hardvoks for en mer effektiv voksing.
Hardvoks på innsiden og stripsvoks på utsiden og bak.

Brazilian – 1.gang

Ombestemmer du deg og ønsker bedøvelse alikevel kan vi tilby spray på stedet eller så er det bare å komme 30 min. før din avtale for påføring av kremen, gjelder i åpningstiden.